top of page
סדנאות והרצאות

כיצד משפיעה המוזיקה על חווית טעימת היין? מה הקשר בין ענבי השרדונה לחומות ירושלים העתיקה? מהיכן הגיע ריח האספרגוס ליין? האם יין באמת משתבח עם השנים?

סדנת חידוד חושים

חושינו הם הפילטרים הראשונים אשר נותנים לנו מידע לגבי סיטואציה. מה באמת קורה מאחורי לוח הבקרה? איך השמיעה משפיעה על טעמו של היין? איך משפיע מראה הבקבוק על העדפתנו ליין? במפגש זה נשחק עם החושים ונבין אותם לעומק בהתנסות אישית.

צעדים ראשונים בטעימת יין מודעת

נטעם ביחד באופן מושכל. נבין מאיפה הגיעו הריחות ליין, מהו טעם ומה חלקו בטעימה, מה אנחנו אוהבים ולמה.

המורכבות והפשטות של עשיית היין

מהכרם ועד לבקבוק, הקסם והמדע שבעשיית היין.

נשים ויין

לאורך ההיסטוריה בין נשים ויין היה קשר מיוחד. נכיר את הדמויות המשפיעות ולמה לנשים יכולת טעימה והבחנה חדה במיוחד.

טעימת טרואר ישראלי

ישראל היא מדינה קטנה עם תתי אקלים שונים ומיוחדים. במפגש זה נטעם ונבין את השפעת תנאי הסביבה על טעמו וניחוחו של היין. נטעם את האדמה ונריח את הבריזה.

סדנאות והרצאות נוספות

מגוון של הרצאות וסדנאות לאוהבי יין מתחילים ומנוסים.

Please reload

Lecture Top

סדנת חידוד חושים

לא פעם שמעתי ביקורת על שיח היין, "איזה תאורים מופרחים: דומדמניות שחורות וזפת. מי טעם זפת? ומי באמת יודע מה זה דומדמניות שחורות? הכל המצאה!"

תשובתי היא: נכון ולא נכון ואסביר.

יין הוא משקה מאוד מיוחד, אין דומה לו מבחינת מורכבותו הכימית, ההיסטורית, הדתית, החברתית, החקלאית, הפילוסופית, האמנותית ועוד.

כל אחד מאתנו מגיע עם ציפיותיו האישיות לטעימת היין. אם היין יקר מאוד / זכה בפרסים נחשבים/ קיבל ציון גבוה ממבקר יינות / משאטו איכותי בצרפת /  עם תווית יוקרתית / נעשה על ידי יינן מוכשר / משנת בציר הנחשבת לטובה /  נפתח באירוע "חשוב" -  הוא כנראה יין מצויין!  כל כך הרבה ציפיות שכלל אינן קשורות ליין עצמו עוד לפני שפתחנו את הבקבוק.

מה קורה בגוף שלנו כאשר אנו מתכוונים לשתות יין?

היין משפיע על גוף האדם בכמה צורות: הצבע שלו משפיע עלינו מבחינה פזיולוגית. הריח שלו מעורר את המערכות הפרימיטביות ביותר בגוף אשר אחראיות על הזיכרון החושי, הלמידה, המיניות, ההשרדות  ועל הרגשות. הטעם שלו מורכב מאלמנטים שבעבר היו סמני אזהרה או תגמול של הטבע. כל זה קורה בשניות הראשונות שאנו טועמים מהיין. הדרך שבא הגוף מתמודד עם עומס המידע הזה היא בהפשטתו למושגים בסיסיים כמו "טעים לי" או "לא טעים לי".

על מנת ליהנות מהחיים יש להבחין ביופיים. בסדנא זו נלמד להבחין במורכבות היין וליהנות ממנו ומהחיים הרבה יותר.

טעימת יינות מודעת למתחילים

ללא שאלות לא יהיו תשובות. במפגש זה נלמד מה לשאול את עצמנו כאשר טועמים יין. השאלה הראשונה, האחרונה והכי חשובה היא ״טעים לי?״ אנו נשתה יין אך ורק כשהוא טעים לנו. אך מה הופך יין אחד לטעים ואחר ללא טעים עבורינו? היכולת לתאר את החוויה היא זו שתעניק לנו את הדיוק בבחירת יין מתאים לטעם האישי שלנו במסעדה או בחנות. אין ״נכון״ או ״לא נכון״ בחוויה האישית שלנו בטעימת היין. במפגש זה אתם תמיד צודקים. אך איך תדעו שאתם צודקים אם לא תגידו?

עשיית יין, כמה פשוט ככה מורכב

שני ייננים אשר יקבלו ענבים מאותו הכרם ייצרו יינות שונים באופיים. יש כל כך הרבה בחירות בתהליך עשיית היין,  כל החלטה היא משמעותית ויכולה להביא לתוצאה שונה. במפגש זה נעלה את הבחירות המגוונות שיש לייננים ונבין איך הן ישפיעו על היין הסופי. כשאני עושה יין אני מתחילה מהסוף, איזה יין אני רוצה לשתות? ואז אני הולכת אחורנית לראות איזה בחירות עלי לעשות על מנת להגיע לתוצאה זו. נדבר על אופי זני ענבים, אזורי גידולם, חשיבות בחירת יום הבציר, אופציות סוגי השמרים לתסיסה, השפעת התיישנות היין בעץ אלון ועוד.

טעימת טרואר ישראלי

הכורם הראשון על פי המקרא היה נח אשר חי בסביבות 2000 לפנה״ס עם צאתו מהתיבה החל לנטוע כרמים. ענבים גדלו באופן טבעי באזורינו. מצד שני ישראל היא מדינה צעירה אשר התברכה בתנאי אקלים לגידול ענבי יין מצויינים. מדינה קטנה באסיה, בין אירופה לאפריקה הנהנית מתנאי אקלים מגוונים המאפשרים ייצור יינות בסגנונות שונים. החורף קר וגשום-הכרם בתרדמת חורף, האביב חמים ונעים-הגפן מעוררת, מלבלבת ופורחת, הקיץ מבורך בשמש- הענבים מבשילים ומתחיל הבציר והסתיו קריר- מסתיים הבציר והגפן חוזרת למנוחה. בעבר בכל בית או כפר היו עושים יין, היו שותים יין כל היום אלפי שנים. היום תעשיית היין בפריחה וכל יום צץ לו יקב חדש. בישראל כיום כ-350 יקבים, מגדלים 40 זני ענבי יין, מיוצרים 45 מיליון בקבוקים ונשתים כ-4 ליטר לאדם בשנה. 

נשים ויין

לאורך ההיסטריה לנשים היה קשר מיוחד עם יין. כל כך מיוחד שהוא הפחיד את הגברים. ברומא העתיקה אסרו על נשים לשתות יין, בצרפת חששו שנשים יכשפו את הכרם וגברים חששו מנשים כאשר הן היו שותות ונהיות יותר חופשיות להביע את דעתן. אך זה לא עצר אותן. נשים ידועות בתור חובבות יין יותר ממשקאות אלכוהולים אחרים. לנשים היכולת להבחין ביתר חדות במורכבות היין, לזהות ניחוחות שונים ולתאר אותם עם דיוק רב. נשים השפיעו על סגנון העשייה, התדמית והסחר של השמפניות היוקרתיות ביותר בעולם. כיום רק 10% מהתפקידים הבכירים בתחום היין מאויישים על ידי נשים אך כל יום מצטרפות נשים נוספות כחובבות יין, יינניות, חוקרות ומשפיעות בתחום. כאשר אני התחלתי כייננית בארץ אפשר היה לספור אותנו על יד אחת, היום יש משמעותית יותר בכל תחומי היין בארץ ובעולם.

סדנאות והרצאות נוספות

איך יין משפר את בריאותנו ואיכות חיינו

ליין השפעות על הגוף ועל הנפש, נלמד איך הוא משפיע ואיך לחיות חיים בריאים ומאושרים עם היין בחיינו.

גבולות לשוני הם גבולות עולמי

שפת היין. נלמד לתאר את היינות באופן מקצועי, אובייקטיבי וסובייקיטבי.

השפעות הסביבה על טעימת היין

ליין השפעות על הגוף ועל הנפש, נלמד איך הוא משפיע ואיך לחיות חיים בריאים ומאושרים עם היין בחיינו. בסדנא חוויתית זו נחוש בהשפעת הכוס על טעמו של היין, טמפרטורת הגשה, חשיפה לחמצן ועוד הפתעות.

ביקורת יין

מה מטרתה ואת מי היא משרתת? מה הופך מבקר יינות לסמכות? נכיר סגנונות ביקורת שונות ונלמד לתאר יין כמבקר.​

טעימת יינות זניים מהארץ ומהעולם

​-״זה סוביניון בלאן ניו זילנדי קלאסי!״/״זה לא סירה בלי פלפל שחור!״ בסוף המפגש תבינו בדיוק מה זה אומר? נלמד על אופיים  של זני ענבי יין והיינות המגוונים אשר עושים מהם.​

מיקרו אורגניזמים ביין

היצורים הקטנים שעושים את כל העבודה. נבין את חשיבותם, הקסם והמדע מאחורי היין שהם מייצרים עבורינו.​

כלי אחסון יין בעבר, בהווה ובעתיד

המיכל, התוית וההשפעותיהם על היין ואלינו.​

סף רגישות

מהו סף הרגישות שלנו לטעמים ולריחות שונים, נערוך מבחני רגישות, נלמד על השפעת טעמים אחד על השני והשפעת ריחות על טעמים.​

השפעת העץ על היין

טעימת יינות מחביות שונות, שיטות קלייה שונות, עצים שונים מאזורים שונים בעולם והאופציות העומדות בפני הייננים בשימוש בעץ.​

מערכת היחסים בין יין ואוכל

לרוב אנו פוגשים יין בסביבה שיש בא גם אוכל. היין יכול להעצים את המנה או ממש לפגוע בה, אותו סיפור עם המנה לגבי היין. נערוך טעימות של יינות שונים בשילובים עם מיני מזונות שונים ונבין איך הריחות והטעמים משפיעים זה על זה.​

לבן, רוזה וכל מה שרוצים לשתות כשחם

נלמד על ההבדלים בעשייה ובטעימה של יינות קרים. נטעם יינות לבנים ורוזה ונבחין בעושר ובאלגנטיות של יינות אלו.​

תהליכי התיישנות ביין

ליינות שונים פוטנציאל התיישנות שונה. במפגש זה נלמד מה משפיע על התבגרות היין: זני ענבים, טרואר, טמפרטורת איחסון היין והבקבוק.​

יין טבעוני

מה עושה יין לטבעוני? מהם תהליכי עשיית היין אשר גורמים ליין להיות טבעוני או לא, כמה זה נפוץ? וכמובן נטעם מלא יינות טבעוניים נהדרים.​

יין טבעי, אורגני, ביודינאמי

נבין מהם הגדרות של יין על פי קריטריונים בכרם וביקב. מה ההשלכות של בחירות אלו על גידול הענבים, עשיית היין וטעימתו. ן והבקבוק.​

יין מגדלים בכרם

יין טוב עושים רק מענבים טובים. מה נדרש לגידול ענבים באיכות גבוהה, מה הסכנות העורבות, ההשלכות של טיפולים שונים והגעה ליום בציר עם פרי איכותי.​

Please reload

Sensory
Mindful
Simple and Complex
Israeli Terroir
Women and Wine
More
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon

צילום: רן בירן   |  עיצוב האתר: אייל עברון

כל הזכויות שמורות © 

bottom of page